Am pregatit aceasta reteta pentru prima oara zilele trecute ; initial aveam de gand sa incerc o placinta cu spanac dar intamplator am descoperit acesta reteta pe bubulinmania.blogspot.com.
Sotul meu cand m-a vazut ca fac la clatite abia astepta sa infulece cateva clatite cu ciocolata si a fost foarte dezamagit cand a constat ca "stricasem " clatitele cu spanacul...dar... dupa ce a mancat prima portie a mai cerut inca doua :)
Asa ca mii de multumiri bubulinmania pt acesta reteta .
Petru clatite avem nevoie de :
Pentru a castiga timp , in timp ce se coc clatitele pregatim spanacul .
Pt umplutura avem nevoie de :
Se fierbe spanacul in apa usor sarata ( aprox 5- 6 minute dupa ce a dat apa in clocot ) . Se scurge de apa , se toaca si se amesteca cu jumatate de smantana, cu untul , laptele , fina si pesmetul si se pune la foc mic, amestecand in cand in cand , aproximativ 10 minute .
Adaugati conimente dupa gust : un praf se sare si /sau vegeta.
Se unge cu unt un vas de Jena si sezati pe rand o clatita , un strat de spanac , si tot asa pana terminati clatitele ; ultima trebuie sa fie clatita .
Deasupra se toarna amestecul format din smantana , ou batut si smantana si se presara o mana de parmezan sau cascaval ras.
Se da pentru 15-20 minute la cuptorul preincalzit, atat cat sa se inchege oul si cascavalul .
Este execelent cu rosii stropite cu putin ulei si piper
Sotul meu cand m-a vazut ca fac la clatite abia astepta sa infulece cateva clatite cu ciocolata si a fost foarte dezamagit cand a constat ca "stricasem " clatitele cu spanacul...dar... dupa ce a mancat prima portie a mai cerut inca doua :)
Asa ca mii de multumiri bubulinmania pt acesta reteta .
Petru clatite avem nevoie de :
- aproximativ 1 1/2 cana faina
- 3 uoa
- un praf de sare
- 2 cani de lapte
- 30 de grame unt - care se topeste in tigaie i apoi s eincoporeaza in coca de clatite
Pentru a castiga timp , in timp ce se coc clatitele pregatim spanacul .
Pt umplutura avem nevoie de :
- 400 -500 g de spanac ( prospat sau congelat )
- 200 g smantana
- aprox 1/2 cana lapte
- o lingura de faina
- o lingura pesmet
- o bucatica de unt
- 1 ou
- parmezan sau cascaval ras
- un pic unt
Se fierbe spanacul in apa usor sarata ( aprox 5- 6 minute dupa ce a dat apa in clocot ) . Se scurge de apa , se toaca si se amesteca cu jumatate de smantana, cu untul , laptele , fina si pesmetul si se pune la foc mic, amestecand in cand in cand , aproximativ 10 minute .
Adaugati conimente dupa gust : un praf se sare si /sau vegeta.
Se unge cu unt un vas de Jena si sezati pe rand o clatita , un strat de spanac , si tot asa pana terminati clatitele ; ultima trebuie sa fie clatita .
Deasupra se toarna amestecul format din smantana , ou batut si smantana si se presara o mana de parmezan sau cascaval ras.
Se da pentru 15-20 minute la cuptorul preincalzit, atat cat sa se inchege oul si cascavalul .
Este execelent cu rosii stropite cu putin ulei si piper
Comentarii
Trimiteți un comentariu